-
1402/06/22
- 0 نظر
- 301 بازدید
یکی از مهم ترین عوامل دخیل در قیمت ساختمان، متریال و مصالح به کار رفته در آن می باشد. سنگ های ساختمانی از جمله مصالح گران قیمت و با ارزش محسوب می شوند که علاوه بر افزایش زیبایی سازه و محافظت از ساختمان، می تواند قیمت ساختمان را افزایش دهد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اجرای اصولی مراحل ساخت سازه همانند مصالح آن دارای اهمیت می باشد. بنابراین اگر قصد خرید سنگ مورد نظر خود از بازار سنگ را دارید، باید به دنبال نصاب های حرفه ای سنگ نیز باشید. گرانقیمت ترین سنگ های ساختمانی در صورت نقص و اشتباه در نصب دچار مشکلاتی می شوند که می تواند علاوه بر زیاد مالی، جلوه و زیبایی ساختمان را دچار مشکل نماید. در این مقاله قصد داریم به بررسی روش های نصب و اجرای سنگ ساختمانی بپردازیم.
فاکتورهای انتخاب سنگ های ساختمانی
پیش از اینکه درباره روش های نصب سنگ ساختمانی صحبت نماییم باید به این نکته اشاره کنیم که خرید سنگ مورد نظر شما از بازار سنگ می بایست بر اساس دانش و اطلاعات کامل در ارتباط با نوع سنگ و شرایط محیطی انجام شود. این بدان معناست که هر چقدر انجام نصب و اجرای اصولی سنگ به درستی انجام شود، در صورت انتخاب سنگ ساختمانی اشتباه ممکن است زیان های مالی و در بدبینانه ترین حالت زیاد های جانی و حوادث جبران ناپذیر را شاهد باشیم.
آمار مصدومیت ها و یا مرگ افراد بر اثر سقوط سنگ به دلیل نصب غیر اصولی و یا انتخاب سنگ نا مناسب در دنیا بسیار زیاد می باشد که این موضوع به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. به طور مثال برای انتخاب سنگ ساختمانی نما می بایست دقت و توجه ویژه ای نسبت به شرایط محیطی و اقلیم ساختمان، ابعاد و وزن سنگ، نحوه نصب و... داشت تا علاوه بر مسئله زیبایی، خطر چنین آسیب هایی به حداقل برسد.
فاکتور دیگری که هنگام خرید از بازار سنگ باید به آن توجه داشت، انتخاب سنگ بر اساس نوع معماری سازه می باشد. به طور مثال اگر قصد ساخت یک ساختمان مدرن را داشته باشید، بایستی انتخاب شما سنگ های ساختمانی مدرن باشد. چنانچه از سنگ ساختمانی کلاسیک برای نمای چنین سازه ای استفاده شود و محیط های داخلی و کف از سنگ های ساختمانی مدرن، این موضوع به شدت تو ذوق می زند و زیبایی ساختمان از بین خواهد رفت.
مشکلاتی که در صورت نصب غلط سنگ های ساختمانی به وجود می آید
برخی از مشکلات نظیر سقوط سنگ و آسیب و زیان های جانی و مالی در اثر نصب و اجرای غلط در بالا گفته شد. اما به جز موارد اشاره شده می توان موارد دیگری را ذکر کرد که علاوه بر ایجاد ظاهر بد، خسارت مالی زیادی به بار می آورد. از جمله این مشکلات می توان به ترک خوردن و خرد شدن سنگ به دلایل مختلف (بند کشی نا مناسب، رویش گیاهان در زیر سنگ، اختلاف دما و...)، شکم برداشتن سنگ، تغییر رنگ و کیفیت سنگ در اثر ناسازگار بودن مواد به کار رفته برای نصب سنگ و... اشاره کرد.
با توجه به آسیب هایی که به آن اشاره شد، انتخاب سنگ مناسب از بازار سنگ برای محیط مورد نظر و نصب و اجرای اصولی سنگ های ساختمانی دو موضوع پر اهمیت برای جلوگیری از زیان های مالی و جانی می باشد. این موضوع برای سنگ های ساختمانی مدرن یا کلاسیک گران قیمت حائز اهمیت می باشد.
انواع روش های نصب سنگ های ساختمانی
امروزه از روش های مختلفی برای نصب و اجرای سنگ ها استفاده می شود که هریک دارای ویژگی های خاصی می باشند. 4 روش پر کاربرد و ایده آل برای نصب سنگ های ساختمانی عبارت است از استفاده از چسب سنگ، ملات های سیمانی، پیچ کردن سنگ (اسکوپ) و نصب سنگ با استفاده از روش خشک سنگ
برای انتخاب روش نصب و اجرای سنگ های ساختمانی باید به موارد مختلفی توجه کرد که عبارتند از:
✔ انتخاب روش نصب بر اساس نوع، جنس و متریال سنگ
✔ انجام نصب و اجرای سنگ ساختمانی بر اساس شرایط محیطی و اقلیمی
✔ نصب بر اساس مدل سنگ (سنگ های ساختمانی کلاسیک همچون برخی از مدل های سنگ مرمر که خاصیت عبور نور از خود دارند، فرآیند نصب و اجرای متفاوتی دارند)
✔ اجرا و نصب سنگ بر اساس فضای کاربردی
نصب سنگ های ساختمانی با چسب سنگ
یکی از بهترین روش های حال و حاضر برای نصب سنگ های ساختمانی در محیط های مختلف چسب سنگ می باشد. چسب سنگ با توجه به خاصیت چسبندگی قوی که دارد می تواند برای تمامی محیط های ساختمانی جهت نصب سنگ مورد استفاده قرار گیرد. پایه و متریال چسب سنگ رزین های اپوکسی و پلی استر می باشد که با خاصیت پرکنندگی بالایی که دارد اتصال محکمی به وجود می آورد. علاوه بر این چسب سنگ دارای مزایای دیگری همچون مقاومت در برابر دمای بسیار زیاد یا بسیار کم، مقاومت در برابر مواد اسیدی و شیمیایی، سرعت بالا در خشک شدن و... می باشد.
نصب سنگ ساختمانی با استفاده از روش ملات سیمانی
روش ملات سیمانی جز روش های قدیمی نصب و اجرای سنگ های ساختمانی می باشد که تا به امروز از آن استفاده می شود. اصلی ترین دلیل محبوبیت این روش اجرای راحت در کنار هزینه کم آن نسبت به سایر روش ها است. اما با وجود روش هایی همچون چسب سنگ، به مرور شاهد منسوخ شدن آن هستیم. ناگفته نماند این روش دارای معایبی همچون شوره زدن سنگ در برخی از سنگ های ساختمانی همچون سنگ تراورتن پس از اجرا، عدم اتصال قوی به خصوص در سنگ های ساختمانی که دارای خلل و فرج زیادی هستند، مقاومت کم در برابر گرما و سرمای زیاد و... می باشد و به همین دلیل روش هایی همچون چسب سنگ گزینه مناسب تری خواهند بود.
روش خشک سنگ برای نصب سنگ ساختمانی
از دیگر روش های نسبتا قدیمی برای نصب و اجرای سنگ، روش خشک سنگ می باشد. عموما از این روش برای ساختمان های بلند مرتبه جهت افزایش امنیت سنگ های نما در برابر سقوط استفاده می شود. انجام این روش بدین شکل است که سنگ به وسیله اتصالات فلزی از قبل کار شده در اسکلت سازه به دیوار متصل می شود. در قسمت پشت سنگ شیارهایی بر اساس مدل اتصال زده می شود تا در داخل سنگ قرار گرفته و منجر به مهار سنگ شود. نکته ای که باید در نظر گرفت ضخامت سنگ های ساختمانی برای انجام این روش می باشد. با توجه به این که نیاز به ایجاد شیار یا سوراخ کردن سنگ جهت اتصال به پشت مهار کننده ها می باشد، سنگ بایستی دارای ضخامت نسبتا بالایی باشد.
اتصال و نصب سنگ به روش اسکوپ
یکی از امن ترین روش های نصب سنگ های ساختمانی، اسکوپ سنگ می باشد. اسکوپ سنگ همچون روش خشک سنگ برای نصب سنگ های ساختمانی نما کاربرد دارد و به روش های مختلفی قابل اجرا می باشد. روش انجام اسکوپ سنگ بدین شکل است که با استفاده از مهار کننده های مختلف همچون پیچ و رول پلاک و... سنگ به دیوار متصل می شود. روش های مخفی اجرای این اتصالات نیز وجود دارد تا نیاز به سوراخ شدن سنگ و خراب شدن نما نباشد. از روش سوراخ کردن سنگ و استفاده از پیچ و رول پلاک عموما برای ساختمان های قدیمی که احتمال سقوط سنگ از نما وجود دارد جهت محکم شدن سنگ نما استفاده می شود.
می توان گفت بهترین روش نصب و اجرای سنگ های ساختمانی که قابل استفاده برای تمامی محیط ها می باشد، چسب سنگ است. با استفاده از این روش می توان انواع مدل سنگ های ساختمانی مدرن و کلاسیک را در فضای مورد نظر متصل نمود.
در پایان جهت مشاوره در خصوص خرید سنگ ساختمانی مورد نظر خود و یا استعلام قیمت می توانید با کارشناسان ما در بازار سنگ پایتخت در ارتباط باشید.