-
1402/06/29
- 0 نظر
- 612 بازدید
سنگ های ساختمانی ارزشمند ترین متریال های به کار رفته در ساختمان ها می باشند. باور غلطی که در بین افراد وجود دارد مقاومت زیاد سنگ ها در برابر عوامل مختلف نسبت به سایر متریال ها می باشد اما باید به این نکته توجه کرد که خرید سنگ مورد نظر شما از بازار سنگ باید بر اساس در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف انجام گیرد تا با نگهداری اصولی آن ها، از هرگونه آسیب به سنگ جلوگیری به عمل آید.
انتخاب سنگ بر اساس طراحی مورد نظر همچون خرید سنگ ساختمانی کلاسیک یا مدرن یک بخش از خرید سنگ محسوب می شود، خرید بر اساس کاربرد و شرایط اقلیمی و محیطی و همچنین نحوه رسیدگی به سنگ های ساختمانی بخش دیگری است که بایستی مورد توجه قرار بگیرد. این موضوع در سنگ های ساختمانی گران قیمت نیز بیشتر به چشم می خورد زیرا با کوچکترین آسیب می تواند خسارت مالی سنگینی به ساختمان متحمل نماید.
یکی از مهم ترین نکاتی که برای سلامت سنگ های ساختمانی باید به آن توجه کرد، چگونگی نگهداری و مراقبت از آن ها می باشد. با توجه به نوع سنگ و خصوصیات آن ها هریک نیازمند روش های اصولی نگهداری هستند که در این مقاله قصد بررسی آن ها را خواهیم داشت.
مهم ترین خطراتی که سبب آسیب و فرسودگی سنگ می شود
عوامل مختلفی بر اساس شرایط کاربردی و محیطی سنگ سبب می شود تا به سنگ آسیب وارد شود. 4 عامل مهم در این بین وجود دارد که در صورت عدم نگهداری اصولی از سنگ های ساختمانی احتمال آسیب به آن ها را چند برابر می کند این عوامل عبارتند از:
1. ایجاد فشار یا ضربه شدید به سنگ که سبب شکستگی و ترک خوردگی سنگ می شود
2. ایجاد آسیب به سنگ های ساختمانی به وسیله اجسام نوک تیز
3.ساییدگی سطح سنگ بر اثر شرایط محیطی و رفت و آمد زیاد بر روی آن
4.خوردگی سنگ هنگام قرار گرفتن آن در معرض مواد اسیدی

مراقبت و نگهداری از سنگ های ساختمانی
پیش از خرید سنگ مورد نظر خود از بازار سنگ، ابتدا باید شرایط اقلیمی سنگ مورد بررسی و توجه قرار گیرد. به طور مثال برای استفاده سنگ نمای ساختمان بایستی این نکته را در نظر گرفت که این سنگ تحمل عوامل محیطی از جمله بارش، دما، نور خورشید و... را دارا می باشد یا خیر. عدم توجه به این موضوع موجب آسیب به سنگ می شود. همچنین شرایط محیطی محل استفاده از سنگ مورد نظر شما بایستی مورد بررسی قرار گیرد. این موضوع شامل با نوع کاربری، میزان رفت و آمد و... می شود. پس در این مرحله انتخاب درست سنگ مورد نظر خود از بازار سنگ بر اساس شرایطی که قصد استفاده از آن را دارید دارای اهمیت بسزایی می باشد. برای افزایش طول عمر سنگ نمای ساختمان می توان از روش های مختلفی همچون واتر جت استفاده نمود که هر چند سال یکبار جهت افزایش طول عمر و زیبایی آن به کار می رود.
در مرحله بعد شیوه و روش های نگهداری از سنگ های ساختمانی بر اساس نوع و جنس آن ها می بایست مد نظر قرار گیرد. هریک از سنگ ها دارای متریال و خصوصیات خاص خود می باشد که با در نظر گیری آن می توان بهترین روش نگهداری از آن ها را انتخاب نمود. به طور مثال در محلی همچون سرویس های بهداشتی، حمام و آشپزخانه بایستی از سنگی استفاده کرد که دارای کمتری میزان جذب آب و رطوبت باشد.
در مرحله بعد شیوه های مختلف شستشو و تمیز کردن سنگ باید مورد توجه قرار گیرد تا به سبب انجام اصولی آن طول عمر بالای سنگ های ساختمانی را شاهد باشیم. در ادامه مهم ترین نکات در خصوص شستشوی سنگ ساختمانی را توضیح خواهیم داد.
شستشوی سنگ های ساختمانی به چه شکل است؟
انجام به موقع و اصولی شستشوی سنگ های ساختمانی علاوه بر جلوه بهتر سنگ سبب افزایش طول عمر آن می شود. عوامل محیطی مختلفی وجود دارد که در صورت عدم پاک کردن و شستشوی سنگ به مرور موجب فرسایش و خوردگی سنگ می شود. بنابراین توجه به تمیز کردن آن ها باید نورد توجه قرار گیرد. در صورت عدم رعایت نکات شستشو و یا شناخت درست از سنگ مورد نظر، امکان آسیب به سنگ های ساختمانی در اثر تمیز کردن وجود دارد. برای شستشوی سنگ ها موارد زیر بایستی در نظر گرفته شود:
✔ عدم استفاده از شوینده هایی که دارای مواد اسیدی هستند. مواد اسیدی بسیاری از سنگ های ساختمانی را دچار آسیب و خوردگی می کند.
✔ شوینده هایی که حاوی آمونیاک هستند سبب آسیب به بافت و رنگ سنگ و تغییرات ظاهری منفی در آن می شود.
✔ برخی از سنگ های ساختمانی خاصیت جذب دائمی لک را دارند بنابراین بهتر است انجام شستشو و تمیز کاری این نوع سنگ ها به صورت هفتگی با رعایت دستورالعمل های شستشوی اصولی انجام شود.
✔ چنانچه قصد شستشوی سنگ ها با مواد تمیز کننده حاوی الکل را داشته باشید، از موادی با کمترین میزان PH جهت نظافت استفاده نمایید.
✔ جهت شستشوی دستی سنگ های ساختمانی از پارچه هایی با بافت نرم جهت جلوگیری از ایجاد خش بر روی سنگ استفاده نمایید. سابیدن سنگ با اجسام زبر موجب از بین رفتن درخشندگی برخی از سنگ های گران قیمت و همچنین ایجاد خط و خش بر روی آن ها می شود.
نکات گفته شده همگی بسته به نوع سنگ ممکن است متفاوت باشد. به طور مثال سنگ هایی همچون سنگ تراورتن که جز سنگ های ساختمانی مدرن و کلاسیک محسوب می شود، با وجود تخلخل بسیاری که در سطح آن وجود دارد قابلیت جذب آب بالایی داشته و به دلیل جنس آهنی آن به مرور رمان دچار تغییر ظاهری منفی و فرسودگی می شود. بنابراین استفاده از کمترین میزان آب برای تمیز کردن آن یکی از مواردی است که باید به آن دقت کرد.

نکات مهم در خصوص مراقبت از سنگ های ساختمانی
سنگ های ساختمانی به خصوص سنگ هایی که در کف ساختمان از آن ها استفاده می شود در معرض بسیاری از آسیب ها هستند. بنابراین بر اساس نوع سنگ مراقبت های ویژه ای برای افزایش طول عمر آن ها بایستی در نظر گرفته شود. در ادامه به مهم ترین نکات جهت جلوگیری از آسیب به آن ها خواهیم پرداخت.
• هنگام استفاده از جاروبرقی احتیاط لازم به منظور عدم ایجاد خط و خش به خصوص برای سنگ های ساختمانی فراوری شده و صیقل داده شده در نظر گرفته شود.
• استفاده از محافظ های مخصوص برای پایه مبلمان به منظور عدم ایجاد خط و خش بر روی سنگ
• عدم کشیدن اجسام نوک تیز و وسایل فلزی و یا افتادن وسایل نوک تیز یا سنگین بر روی سنگ ساختمانی
• برخی از سنگ ها در حرارت بسیار زیاد دچار آسیب و ترک خوردگی می شوند. بنابراین از قرار دادن وسایل یا ظروف داغ بر روی این نوع سنگ ها اجتناب گردد. امکان بروز چنین اتفاقی برای سنگ های کانتر آشپزخانه بیشتر وجود خواهد داشت.
سخن پایانی
امروزه سنگ های ساختمانی دارای قیمت بالایی می باشند و استفاده از آن ها در ساختمان ها به نوعی ارزش ساختمان را بالا می برد. بر همین اساس مراقبت و نگهداری از آن ها دارای اهمیت بسزایی می باشد. این موضوع برای سنگ های گران قیمت نیز دارای اهمیت بسیار بیشتری نیز می باشد. بنابراین پیش از خرید سنگ مورد نظر خود از بازار سنگ، کلیه موارد گفته شده را در نظر داشته باشید تا بتوانید علاوه بر انتخاب بهترین مدل، طول عمر سنگ مورد نظر خود را افزایش دهید.
در پایان شما عزیزان می توانید جهت مشاوره، سفارش و خرید سنگ مورد نظر خود با کارشناسان ما در بازار سنگ پایتخت در ارتباط باشید.