0
خانه علاقه مندی ها 0 ثبت نام پروفایل کاربری

سنگ چینی یا سنگ کریستال چیست؟

  • 1402/07/19
  • 0 نظر
  • 377 بازدید

کشور ایران یکی از بزرگترین کشورها در زمینه معادن سنگ به شمار می رود. به همین دلیل تنوع سنگ های ساختمانی در بازار سنگ بسیار زیاد است. هر یک از این سنگ ها دارای خصوصیات متفاوتی بوده و کاربرد های گوناگونی دارد. به طور مثال سنگ مرمر یکی از بهترین سنگ های ساختمانی کلاسیک می باشد که برای دکوراسیون های داخلی بناهای کلاسیک می توان از آن استفاده کرد. همچنین از دیگر سنگ ها همچون سنگ تراورتن می توان برای ساختمان ها به عنوان یک سنگ ساختمانی مدرن استفاده نمود.


یکی از انواع سنگ های ساختمانی پرطرفدار سنگ چینی یا کریستال نام دارد که بر خلاف باور اشتباه عده ای از افراد دلیل نامگذاری آن کشور چین نبوده بلکه بر اساس جنس و متریال آن این نام را بر روی این سنگ قرار داده اند. در حقیقت سنگ چینی یکی از زیر مجموعه های سنگ مرمریت است اما تفاوت های زیادی نسبت به آن دارد. در ادامه این مقاله در خصوص این سنگ پرطرفدار و انواع مختلف آن در بازار سنگ توضیحات کاملی ارائه خواهیم داد:


سنگ چینی چیست؟

این سنگ که به سنگ کریستال هم شهرت دارد امروزه جز سنگ های ساختمانی پرطرفدار محسوب می شود. بر همین اساس امروزه کاربرد سنگ چینی بسیار بیشتر از گذشته شده است و در بسیاری از فضاها از آن استفاده می شود. در حقیقت از سنگ چینی در تمامی محیط های ساختمانی چه خارجی و چه داخلی به عنوان دکوراسیون می توان استفاده کرد. از جمله مهم ترین دلیل بر پرکاربرد بودن این سنگ و استفاده از آن در محیط های مختلف می توان به مقاوم بودن سنگ چینی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف اشاره کرد. می توان گفت سنگ چینی یکی از مقاومت ترین سنگ های ساختمانی در بازار سنگ محسوب می شود.


ساختار اصلی سنگ چینی از بلورهای کلیست تشکیل شده است و همین بافت بلوری شکل آن توانسته این سنگ ساختمانی را منحصر به فرد کند. به جز بلورهای کلیسیت در این نوع سنگ شاهد سایر کانی ها کوارتز هم هستیم که وجود آن سبب افزایش مقاومت این سنگ نسبت به سایر سنگ ها می شود. رنگ سنگ چینی عموما سفید و خاکستری روشن است. البته با توجه به وجود انواع مختلفی از کانی ها در دل سنگ ممکن است سنگ چینی را در رنگ هایی همچون قرمز، سبز، کرم، صورتی و... یافت. در کنار رنگی کلی است سنگ وجود ناخالصی های موجود در آن سبب می شود در برخی از مدل های آن شاهد رگه های مشکی رنگ یا زرد هم باشیم. به همین دلیل در صورت وجود چنین رگه هایی می توان فراوری سنگ چینی را به شکل سنگ اسلب فورمچ و یا بوک مچ نیز میسر نمود. بنابراین از سنگ چینی به عنوان سنگ های ساختمانی مدرن با سایز های بزرگ نیز می توان استفاده کرد.

سنگ چینی


ویژگی های سنگ چینی یا کریستال

✔ مقاومت و استحکام بالا در برابر فشار و ضربه

✔ مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف از جمله رطوبت و بارندگی

✔ استفاده از آن در نکای ساختمان، کفسازی، دیوارپوش و...

✔ همانند سنگ مرمر، سنگ چینی با توجه به ساختار کریستالی خود قابلیت عبور نور از خود را دارد و به همین دلیل می توان از آن به عنوان سنگ های ساختمانی تزیینی استفاده کرد.

✔ در برابر عواملی همچون اسید بسیار مقاوم بوده و با توجه به مقاومت آن در برابر آب و رطوبت از این نوع سنگ ساختمانی می توان در سرویس های بهداشتی و حمام به عنوان سنگ ساختمانی مدرن یا تزیینی استفاده نمود.

✔ به عنوان یک سنگ ساختمانی تزیینی، این سنگ قابلیت ایجاد طرح به وسیله حکاکی بر روی آن را دارا می باشد.

✔ قیمت سنگ چینی در بازار سنگ نسبتا به سایر سنگ های ساختمانی مقرون به صرفه تر است.

✔ در مقابل عواملی همچون سایش استحکام بالایی داشته و به همین دلیل می توان از این سنگ ساختمانی به عنوان کفپوش و سنگ پله استفاده کرد.


سنگ کریستال یا سنگ چینی چه معایبی دارد؟

عدم تنوع در رنگ سنگ چینی یکی از اصلی ترین معایب این سنگ ساختمانی است و به همین دلیل طراحان و معماران برای استفاده از آن دچار محدودیت هستند. همچنین میزان چسبندگی آن نسبت به برخی از سنگ های ساختمانی همچون سنگ تراورتن پایین تر می باشد که این موضوع سبب می شود افرادی که به دنبال خرید خود از بازار سنگ هستند به دنبال جایگزین بهتری نسبتا به آن باشند.


از دیگر معایب سنگ چینی می توان به از مد افتادن آن به خصوص به عنوان یک سنگ ساختمانی مدرن اشاره کرد. متاسفانه سنگ چینی همچون سایر سنگ های ساختمانی کلاسیک و مدرن که دارای مدل ها و طرح و نقش متنوع هستند، نیست و طی سال های اخیر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این کیفیت پایین فراوری آن دلیل دیگری بر این موضوع می باشد. لازم به ذکر است امروزه در بازار سنگ شاهد فراوری اصولی و با کیفیت از این نوع سنگ ساختمانی نسبت به گذشته هستیم.


کاربرد های سنگ چینی

همانطور که گفته شد با توجه به ساختار سنگ کریستال از آن می توان در انواع محیط های داخلی و خارجی استفاده کرد. بنابراین می توان گفت سنگ چینی هم در رده سنگ های ساختمانی مدرن و هم جز سنگ های ساختمانی کلاسیک و تزیینی محسوب می شود. مهم ترین کاربرد های این سنگ ساختمانی عبارت است از:


استفاده از سنگ چینی به عنوان اسلب

بر اساس نوع و جنس سنگ چینی فراوری آن به صورت سنگ های اسلب مقدور می باشد. بنابراین برای فضاهایی که نیاز به سنگ یک تکه و بزرگ است می توان از این سنگ استفاده نمود. در کنار این موضوع وجود رگه ها و طرح و نقش های زیبای روی سنگ چینی سبب می شود اسلب سنگ آن جلوه بسیار زیبایی داشته باشد و بتوان آن را به صورت سنگ های ساختمانی بوک مچ و فورمچ در آورد.

خرید سنگ چینی


استفاده از سنگ چینی برای محیط های بیرونی ساختمان

خواص اشاره شده در خصوص سنگ چینی سبب می شود بتواند مقاومت خوبی در برابر عوامل و شرایط آب و هوایی مختلف از خود نشان دهد. سنگ چینی در برابر بارندگی، رطوبت، هوازدگی، نور خورشید، اختلاف دمایی بالا و... مقاوم بوده و بر همین اساس در محیط های خارجی ساختمان از جمله سنگ فرش ها، نمای ساختمان، سنگ پله محیط های بیرون از ساختمان و... قابل استفاده است.


کاربرد سنگ چینی در محیط داخلی ساختمان

با توجه به خاصیت کریستالی که دارد و این موضوع سبب عبور نور از سنگ می شود، این سنگ را می توان در رده سنگ های ساختمانی تزیینی نیز قرار داد. به همین دلیل از سنگ چینی می توان در انواع فضاهای دکوری همچون سرویس های بهداشتی، آشپزخانه، حمام و... استفاده نمود به عنوان یک جایگزین با قیمت بسیار کمتر از سنگ مرمر مورد استفاده قرار داد.


مهم ترین انواع مدل های سنگ چینی ایرانی عبارتند از:

• سنگ چینی نی ریز: دارای رنگ روشن و رگه های مشکی که به عنوان پرطرفدارترین انواع سنگ کریستال در بازار سنگ محسوب می شود.

• سنگ چینی الیگودرز: دارای رنگ سفید و روشن بوده که در کنار رگه ها تیره و براق بودنی که دارد، به عنوان سنگ ساختمانی مدرن به صورت اسلب های بوک مچ و فورمچ می توان از آن در فضاهای داخلی ساختمان استفاده کرد. سنگ چینی الیگودرز با توجه به ویژگی های خاص خود یکی از بهترین انواع سنگ های داخلی برای صادرات است.

• سنگ چینی لایبید: یکی از مقاومت ترین انواع سنگ چینی با مقاومت بالا در برابر ایجاد سایش و تحمل فشار زیاد، مناسب برای سنگ پله و کفپوش های داخلی و خارجی با توجه به عدم جذب آب

• سنگ چینی ارنا: دارای بلور های کوچکتر نسبت به مدل های مشابه خود که در رنگ های متنوع از جمله سفید، خاکستری، صورتی، کرم، سبز و... از بازار سنگ قابل خریداری است. قابل استفاده در سنگ کانتر آشپزخانه، کفپوش و دیوار های داخلی ساختمان و...

• سنگ چینی قروه: دارای رنگ سفید براق می باشد که از دانه های کریستالی درشت تشکیل شده است و مقاومت بالایی در برابر عواملی همچون فشار و سایش دارد. سنگ چینی قروه در دکوراسیون داخلی ساختمان به عنوان سنگ ساختمانی مدرن قابل استفاده می باشد.


در پایان اگر قصد خرید سنگ چینی یا کریستال و یا سایر مدل های سنگ ساختمانی از بازار سنگ پایتخت را دارید، به منظور سفارش و یا استعلام قیمت می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یا به صورت حضوری به بازار سنگ مراجعه نمایید.



نظر خود را در مورد این صفحه وارد نمایید

وبلاگ
9 اردیبهشت
  • بازار سنگ پایتخت
  • 848 بازدید

تعاریف و واژه‌های استاندارد سنگ ساختمانی

تعریف و نام‌گذاری گروه‌ها و انواع سنگ ساختمانی دارای ناهماهنگی‌های بسیاری است. برخی از واژه‌ها مانند سنگ چینی تنها در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و واژةعلمی معادلی برای آن نمی‌توان یافت. مهندس حجازی در کتاب شناخت سنگ تزئینی سعی کردهاست تعریفی از واژه‌ها و گروه‌های مختلف سنگ‌های رایج در ایران را ارائه نماید. به هر حال در این موارد نیز اتفاق نظر وجود ندارد. این ناهماهنگی‌ها لزوم استفاده از تعاریف استاندارد برای سنگ ساختمانی را نشان می‌دهد خواننده علاقه‌مند برای اطلاع بیشتر می‌تواند به استاندارد 87-ASTM C119 که ترجمه آن به فارسی نیز موجود است مراجعه نماید. ذکراین نکته لازم است که موارد ارائه شده در استاندارد مذکور نیز کاملاً جامع وبسیط نیست.

وبلاگ
0 شهریور
  • 399 بازدید

نحوه انتخاب سنگ های ساختمانی

از جمله کلیدی ترین نکات برای ساخت ساختمان ها متریال به کار رفته در آن ها می باشد. سنگ یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین متریال ها در ساخت ساختمان محسوب می شود که در اکثر فضاهای ساختمان چه داخلی و چه بیرونی مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل برای تهیه سنگ های ساختمانی می بایست دقت بیشتری داشت.

وبلاگ
21 شهریور
  • 301 بازدید

بهترین روش های نصب و اجرا سنگ های ساختمانی

یکی از مهم ترین عوامل دخیل در قیمت ساختمان، متریال و مصالح به کار رفته در آن می باشد. سنگ های ساختمانی از جمله مصالح گران قیمت و با ارزش محسوب می شوند که علاوه بر افزایش زیبایی سازه و محافظت از ساختمان، می تواند قیمت ساختمان را افزایش دهد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اجرای اصولی مراحل ساخت سازه همانند مصالح آن دارای اهمیت می باشد. بنابراین اگر قصد خرید سنگ مورد نظر خود از بازار سنگ را دارید، باید به دنبال نصاب های حرفه ای سنگ نیز باشید.

وبلاگ
6 تیر
  • 275 بازدید

بررسی مزایا و معایب سنگ گرانیت

یکی از بهترین و پرکاربردترین مدل های سنگ ساختمانی برای استفاده در داخل و بیرون محیط ساختمان، سنگ گرانیت می باشد. تنوع در رنگبندی و مقاوم بودن این سنگ از ویژگی هایی است که سبب می شود کاربرد گسترده ای در ساختمان سازی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی مزایا و معایب این سنگ بپردازیم تا در صورتی که قصد خرید سنگ گرانیت از بازار سنگ پایتخت را داشته باشید، با اطلاعات بیشتری اقدام به خرید نمایید.

برای به روزرسانی خبرنامه ما مشترک شوید

مشترک پیام رسان های ما در شبکه های اجتماعی باشید.